Moravská česnečka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer - nať
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 331.3 mg
  • Vláknina 3973.5 mg
  • Vitamín A 3973.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme brambory, nakrájíme na menší kostičky a uvaříme v osolené vodě. Přidáme do vody kousek celerové natě.

  • 2

    Připravíme do talířů česnek utřený se solí, sádlo a na kostičky nakrájený, nasucho opečený chléb. Zalijeme scezenou vodou z brambor.

  • 3

    Rozšťoucháme brambory a přidáme do talířů.

Komentáře k receptu