Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr moučkový
  • 25 g Mandle mleté
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Hrušky
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206.4 mg
  • Vláknina 8801 mg
  • Vitamín A 8801 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3.

  • 2

    Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s citrónovou šťávou a krupicovým cukrem, na středním plameni 12minut podusíme.

  • 3

    Když jsou hrušky uvařené, přelijeme přes ně amaretto. Posléze hrušky i se šťávou vyjmeme a dáme do čtyř mililitrových zapékacích mís.

  • 4

    Na topink prosejeme moučkový cukr a kakao do mísy, přimícháme mandle.

  • 5

    V další míse ušleháme bílek do tuhé hmoty, takto připravený bílek vmícháme do suchých ingrediencí.

  • 6

    Sněhovou hmotu navršíme na hrušky a potřeseme mísou, obsah se nám tak zarovná. Pečeme přibližně 20 minut, aby byl topink tuhý na dotek. Podáváme teplé.

  • 7

Komentáře k receptu