Horké čokoládové řezy s omáčkou z bílé čokolády
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 25 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 135.1 mg
- Vláknina 3986.5 mg
- Vitamín A 3986.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 311.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu rozpálíme na 180 °C. Dno a strany čtvercového pekáčku vymažeme margarínem. 
- 
                                2V míse rozmícháme dohladka cukr a margarín, přidáme rozšlehané vejce, sirup, kakao a mouku a vytvoříme husté hladké těsto. Nakonec vmícháme nasekané ořechy. 
- 
                                3Těsto vařečkou přemístíme do pekáčku, uhladíme a pečeme 35-40 minut. Těsto by mělo vykynout a být pevné na dotek. 
- 
                                4Mezitím připravíme omáčku. Škrob rozmícháme ve lžíci mléka, zbytek ohřejeme v pánvičce a škrob do něj přimícháme. Přivedeme k varu a za stálého míchání pozvolna vaříme 1-2 minuty. Přidáme kousky čokolády, odstavíme a čokoládu necháme rozpustit. 
- 
                                5Upečené řezy rozkrojíme na osm dílů a podáváme teplé s čokoládovou polevou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        