Kapr pečený na víně s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kapr obecný
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 217.2 mg
  • Draslík 524.6 mg
  • Vláknina 806.8 mg
  • Vitamín A 806.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Krátce opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, podlijeme bílým vínem a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení přeléváme kapra vypečenou šťávou.

  • 2

    Měkké porce upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným křenem, přelijeme rozehřátým máslem a ozdobíme uvařenými, na kolečka nakrájenými vejci.

Komentáře k receptu