Kapr pečený po mlynářsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Kmín celý
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 99.1 mg
  • Draslík 473.8 mg
  • Vláknina 2696.5 mg
  • Vitamín A 2696.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra osolíme, pomoučníme a okmínujeme.

  • 2

    Maso vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách opečeme dočervena.

  • 3

    Před podáváním porce přelijeme rozehřátým máslem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme rozsekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu