Kapr v leču se zakysanou smetanou
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 300 g Paprikové lusky čerstvé
 - 150 g Rajčata
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 500 g Kapr obecný
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 101.4 mg
 - Draslík 735.9 mg
 - Vláknina 1950 mg
 - Vitamín A 1950 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Potom maso osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
 - 
                                3
Opečené porce vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji a vmícháme mletou papriku. Zalijeme trochou vody, vložíme zpět porce kapra a pečeme.
 - 
                                4
Po chvíli přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata.
 - 
                                5
Při dopékání kapra podlijeme smetanou a omáčku podle chuti přisolíme.