Kuřecí řízky ve vínové omáčce
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 50 g Šunka dušená
 - 50 g Žampiony čerstvé
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 135.8 mg
 - Draslík 613.5 mg
 - Vláknina 321.3 mg
 - Vitamín A 321.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Maso zvolna opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku přidáme máslo, víno a 3 lžíce vody. Vše přivedeme k varu, vmícháme smetanu, na plátky nakrájené a na másle osmažené žampiony a šunku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme.
 - 
                                3
Do omáčky vložíme opečené řízky, prohřejeme a podáváme.