Kuřecí hranolky s vinnou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 1 g Bobkový list
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 3 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 118.2 mg
  • Draslík 759.7 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji a vsypeme na plátky nakrájené žampiony. Za stálého míchání je osmažíme.

  • 2

    Potom vmícháme omyté, na hranolky nakrájené kuřecí maso, opečeme je a zaprášíme hladkou moukou. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme a rozmícháme. Přidáme bobkový list, citronovou šťávu a vše krátce podusíme.

  • 3

    Nakonec do směsi vmícháme máslo a brusinkový kompot, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu