Dušené houby se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Houby čerstvé
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 665.6 mg
  • Vláknina 7661.3 mg
  • Vitamín A 7661.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Zalijeme několika lžícemi vody a dusíme na másle téměř doměkka.

  • 2

    Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme na houby, opepříme a za stálého míchání krátce povaříme. Podle potřeby dolijeme trochu vody.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží a zastřenými vejci.

Komentáře k receptu