Dušená čočka s klobásou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 850 g Klobása vepřová
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 95 g Čočka jedlá
  • 4 g Jalovec
  • 2 g Chilli koření mleté
  • 185 ml Víno červené
  • 36 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1057 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 1894 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 157.3 mg
  • Draslík 1361.4 mg
  • Vláknina 19252.3 mg
  • Vitamín A 19252.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.

  • 2

    Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.

  • 3

    Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody.

Komentáře k receptu