Dušená čočka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čočka červená
  • 600 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 723.1 mg
  • Vláknina 24518.2 mg
  • Vitamín A 24518.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku dáme do kastrolu spolu se zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 10 minut povaříme.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme, omyjeme a pokrájíme. Mrkev a bramboru oloupeme, nakrájíme na kostičky. Rajče omyjeme, zbavíme okolí stopky a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    V kastrolu rozpálíme olivový olej, podusíme na něm zeleninu se šalvějí. Dušenou zeleninu přidáme k čočce a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 10 minut. Osolíme, opepříme, ochutíme octem.

Komentáře k receptu