Teplé artyčoky s vinaigrette

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Cibule
  • 1400 g Artyčoky
  • 4 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 48 ml Olej olivový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1321.4 mg
  • Vláknina 38107.8 mg
  • Vitamín A 38107.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky seřízneme na spodní části tak, aby stály. Poté je necháme 40 minut povařit ve vroucí, osolené vodě, do které jsme přidali citronovou šťávu. Uvařené artyčoky necháme okapat.

  • 2

    Smícháme 2 lžíce citronové šťávy, olivový olej, pokrájenou cibuli a petrželku. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Artyčoky naskládáme na talíře, mírně pootevřeme a přelijeme připravenou vinaigrette.

Komentáře k receptu