Dušené kořeněné brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 873.2 mg
  • Vláknina 11124 mg
  • Vitamín A 11124 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova.

  • 2

    Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, sůl, koření a přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny brambor. Brambory dusíme pod pokličkou doměkka a do odpaření vody.

  • 3

    Podáváme jako přílohu, posypané nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu