Kořeněné dušené zelí s paprikami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Paprika zelená
  • 100 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 515.8 mg
  • Vláknina 8938 mg
  • Vitamín A 8938 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, ze zelí odstraníme zvadlé a poškozené listy a vyřízneme košťál, poté zelí nakrájíme na tenké nudličky. Z paprik vykrojíme semena a pokrájíme je na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Chilli papričky také zbavíme semen krájíme na nudličky.

  • 2

    V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme česnek a smažíme do zlatova. K cibuli vmícháme papriky, osolíme a za stálého míchání dusíme. K poloměkkým paprikám přidáme zelí, zamícháme, dusíme zhruba 10 minut. Poté vmícháme rajčata, chilli papričky a dusíme za občasného míchání do měkka.

Komentáře k receptu