Vepřové řízky v omeletách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 600 g Vepřová kýta
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 6 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 371.3 mg
  • Draslík 604.3 mg
  • Vláknina 15.8 mg
  • Vitamín A 15.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po okrajích nařízneme. Řízky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi, zabalíme do omelet a upravíme na nahřáté talíře.

  • 2

    Olej od opékání slijeme a na pánev přidáme máslo. Po rozehřátí je zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Šťávu nalijeme pod maso.

  • 3

    Příprava omelet: Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou šunkou, mlékem a solí. Z těsta upečeme na pánvi na oleji 4 omelety.

Komentáře k receptu