Švédská omáčka k vepřovému masu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Křen
  • 200 g Majonéza
  • 250 g Džem jablečný
  • 20 g Hořčice Dijonská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 304 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 42.5 mg
  • Vláknina 1769.8 mg
  • Vitamín A 1769.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý křen nastrouháme najemno a nasypeme do misky. Lehce osolíme a opepříme. Přidáme majonézu, jablečný džem a francouzskou hořčici. Vše spolu dobře promícháme a necháme hodinu uležet, aby se suroviny spolu chuťově smísily.

  • 2

    Tato omáčka je velmi chutná a hodí se nejlépe k pečenému nebo grilovanému vepřovému masu.

Komentáře k receptu