Cumberlandská omáčka po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Citronová kůra
  • 120 g Želé rybízové
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 100 ml Víno portské
  • 70 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 183 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 337.8 mg
  • Vláknina 3867.3 mg
  • Vitamín A 3867.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybízové želé jen lehce zahřejeme, aby se rozpustilo.

  • 2

    Šalotku pokrájíme najemno, citronovou a pomerančovou kůru nakrájíme na drobné proužky. Šalotku s kůrou vsypeme do kastrůlku, podlijeme trochou vody a přivedeme k varu. Nevaříme, jen necháme probublat a ihned odstavíme. Scedíme a necháme v jemném sítku okapat.

  • 3

    Do želé přilijeme portské víno, pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme hořčici, pepř, mletý zázvor a vychladlou šalotku s kůrou. Vše spolu dobře promícháme. Nevaříme!

  • 4

    Tato omáčka se používá výhradně ke studené zvěřině.

Komentáře k receptu