Cumberlandská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Šalotka
  • 80 g Rybíz červený
  • 10 g Worcester (worcesterská omáčka)
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Víno portské
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Bobkový list
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1518.5 mg
  • Vláknina 57185.8 mg
  • Vitamín A 57185.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a jemně nakrájíme. Vsypeme do červeného a portského vína, přidáme rybíz a vše přivedeme k varu. Přidáme bobkový list a podrcený pepř, víno necháme svařit na polovinu. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Škrabkou sloupeme tenké proužky kůry a poté z něj vymačkáme šťávu. Víno s kořením a pomerančovou šťávou scedíme, přidáme čajovou lžičku worcesterské omáčky, ocet, pomerančovou kůru, vše vaříme na středním plameni bez pokličky asi 15-20 minut.

Komentáře k receptu