Kuřecí játra s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 250 g Játra kuřecí
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 215.6 mg
  • Draslík 201.6 mg
  • Vláknina 1119.9 mg
  • Vitamín A 1119.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky.

  • 2

    Na části oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, vložíme játra a opečeme je. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou, nasekaný nebo prolisovaný česnek (2 stroužky), osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.

  • 3

    Na zbylém oleji opečeme krajíce chleba, potřeme je česnekem a poklademe připravenou játrovou směsí.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu