Hlávkový salát s biokysem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 10 g Sůl
  • 200 g Biokys
  • 5 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 52 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 2880 mg
  • Vitamín A 2880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a dobře propláchneme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Biokys vyšleháme a zamícháme do něj cukr a sůl. Ochucený biokys uchováváme v chladu.

  • 3

    Okapaný salát před podáváním máčíme do připravené zálivky.

Komentáře k receptu