České buchty

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.5 hrnek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 155.3 mg
  • Vláknina 5502.6 mg
  • Vitamín A 5502.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mouku, cukr, utlučenou vanilku, citronovou kůru a vykynuté droždí. Osolíme, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, vlažné mléko a vypracujeme těsto. Potom ho pomoučíme a necháme vykynout na teplém místě. Až těsto vykyne, vyválíme ho, aby bylo asi 1 cm tlusté. Rozřežeme na čtverečky a plníme je nádivkou (maková, povidlová, tvarohová, ovoce). Čtverečky zabalíme a vytvarujeme z nich buchtičky. Na plech je skládáme jednu vedle druhé, každou ze všech stran potřeme máslem, aby šly pak dobře od sebe. I vršek buchet potřeme máslem a dáme péct do červena. Když vychladnou, vyklopíme je a pocukrujeme.

Komentáře k receptu