Závitky z králičí kýty
Suroviny
- 800 g Králičí maso
 - 50 g Salám měkký
 - 40 g Slanina vepřová
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1563 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 199.2 mg
 - Draslík 793.9 mg
 - Vláknina 3366.8 mg
 - Vitamín A 3366.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky masa z králičí kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme čtvrtku uvařeného vejce, salám a slaninu nakrájené na hranolky, proužek okurky a dílek cibule. Maso svineme do závitků a upevníme jehlami.
 - 
                                2
Závitky poprášíme hladkou moukou a po všech stranách opečeme na sádle na zpěněné, nasekané cibuli. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou. Šťávu po obvodu kastrolu seškrabujeme.
 - 
                                3
Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme, zalijeme trochou vody, rozšleháme a povaříme. Vložíme zpět závitky a jen prohřejeme.