Pošírovaný halibut se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Halibut atlantický
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 2255.6 mg
  • Vláknina 32232.2 mg
  • Vitamín A 32232.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.3 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné zeleniny, vína, 2 plátků citronu, koření a vody připravíme rybí várku. Vložíme do ní očištěné a omyté porce halibuta a pošírujeme asi 4 minuty. Omytý čerstvý špenát podusíme chvíli na oleji a nadrceném česneku, osolíme a opepříme.

  • 2

    Porce ryby upravíme se špenátem na talíře a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu