Jemné hruškové koláčky s anýzem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr třtinový
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Linecké (křehké) těsto
  • 2 kávová lžička Anýz mletý
  • 4 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 191.1 mg
  • Vláknina 9506 mg
  • Vitamín A 9506 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křehké těsto rozválíme a např. miskou z něj vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 15cm.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 220C.

  • 3

    Mletý anýz smícháme s hnědým cukrem. Polovinou směsi posypeme těsto. Hrušky rozkrojíme, oloupeme a odstraníme stopky a jadřince. Poté nakrájíme na tenké plátky. Hrušky rozložíme na těsto dokruhu tak, aby se zčásti překrývaly. Poklademe nakrájeným máslem a posypeme zbytkem cukrové směsi.

  • 4

    Pečeme 15minut.

  • 5

    Hotové koláčky servírujeme ještě teplé.

Komentáře k receptu