Filé z tresky v pikantní směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 60.6 mg
  • Vláknina 3159.9 mg
  • Vitamín A 3159.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené porce filé potřeme připravenou směsí a necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladničce.

  • 2

    Potom filé vložíme do pekáče, pokapeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

  • 4

    Při podávání ozdobíme každou porci plátkem omytého citronu.

  • 5

    Příprava směsi: Smícháme hořčici, olej, oregano, mletou papriku a chilli koření.

Komentáře k receptu