Fazolová polévka s těstovinami

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazole červené
  • 300 g Vepřové maso libové
  • 30 g Vepřový bok uzený
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 0.01 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 584.6 mg
  • Vláknina 12401.2 mg
  • Vitamín A 12401.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1900.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc si namočíme barevné fazole do vody a druhý den je dáme vařit v té samé vodě. Jakmile se začnou vařit, tak je scedíme.

  • 2

    Do hrnce se studenou vodou dáme uvařit uzené vepřové maso. Fazole

  • 3

    k masu přidáme až za 1/2 hodiny a vaříme dál.

  • 4

    Mezitím si na pánvi rozpustíme sádlo a usmažíme na něm dozlatova drobně pokrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený uzený bůček, sůl, pepř, česnek a petrželku, promícháme, orestujeme a vše přidáme do polévky. Když je maso a fazole měkké, zavaříme do polévky těstovinu podle vlastního výběru.

  • 5

    Podáváme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu