Fazolová polévka se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 150 g Sýr balkánský
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Bazalka
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 826 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 33.4 mg
  • Draslík 2015.6 mg
  • Vláknina 36614.4 mg
  • Vitamín A 36614.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a chvíli dusíme.

  • 2

    Zalijeme drcenými rajčaty a vývarem, přivedeme k varu.

  • 3

    Vaříme asi 5 minut a přidáme bílé sterilované fazole, scezené.

  • 4

    Prohřejeme, dochutíme bazalkou, oregánem a chilli. Dle potřeby osolíme a opepříme.

  • 5

    Servírujeme ozdobené balkánským sýrem nebo ricottou, posypané petrželkou.

Komentáře k receptu