Čočková čorba se zvěřinou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 128 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 1249.2 mg
- Vláknina 36020.5 mg
- Vitamín A 36020.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce dáme přebranou omytou čočku, zalijeme vodou a necháme ji 1 hodinu stát, potom ji dáme vařit. Pokrájíme zeleninu, na másle vše orestujeme, přidáme k čočce a dusíme pod pokličkou. 
- 
                                2Na pánvi rozpustíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, kousky srnčí plece, osolíme a dobře osmažíme. 
- 
                                3Na masovém strojku umeleme měkkou podušenou čočku se zeleninou a celý obsah pánve s masem, vše promícháme, rozředíme vodou a povaříme minimálně 1/2 hodiny. 
- 
                                4Odstavíme, dochutíme citronovou šťávou a dosolíme podle chuti. 
- 
                                5Čorbu servírujeme s opraženým kostičkami bílého chleba. 
- 
                                8
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        