Závitky z krůtího masa s játrovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krůtí maso
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.75 g Tuk
  • 0.15 g Tuk
  • 20 g Strouhanka
  • 100 g Játra drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 244.7 mg
  • Draslík 457.3 mg
  • Vláknina 3124.5 mg
  • Vitamín A 3124.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme náplň: Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nadrobno nakrájená játra, opečeme, vmícháme strouhanku a zalijeme vejci, která opepříme a osolíme. Přidáme petržel a necháme ztuhnout.

  • 2

    Plátky masa naklepeme, osolíme, naplníme směsí, svineme a převážeme nití. Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na tuku ze všech stran. Hlávkový salát použijeme na ozdobu.

Komentáře k receptu