Azu po tatarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Okurky nakládané
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Bobkový list
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1746 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 98.4 mg
  • Vláknina 2330.6 mg
  • Vitamín A 2330.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na nudle, osolíme, opepříme a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opečeme na tuku.

  • 2

    Potom maso zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Přidáme bobkový list a dusíme.

  • 3

    Když je maso téměř měkké, přidáme okurky nakrájené na nudličky.

  • 4

    Nakonec podle potřeby přisolíme a vše krátce podusíme.

Komentáře k receptu