Skořicové růžičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 220 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 65.9 mg
  • Draslík 38.2 mg
  • Vláknina 2237.1 mg
  • Vitamín A 2237.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo nebo sádlo utřeme s jedním vejcem a cukrem, přidáme mouku, skořici, citrónovou kůru a šťávu.

  • 2

    Zpracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme kytičky, které potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme mandlovými lupínky.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

Komentáře k receptu