Vývar s těstovinami a hráškem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 50 g Pórek
  • 160 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Těstoviny konzumní
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Mrkev kořen
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 728 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 293 mg
  • Vláknina 3522.5 mg
  • Vitamín A 3522.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka, zalijeme trochou vývaru, povaříme 20 minut. Polévkové těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Nejlépe se hodí vlasové nudle nebo hvězdičky, děti milují písmenka.

  • 2

    Základní vývar ohřejeme.

  • 3

    Do talíře dáme vždy jednu lžíci těstovin, jednu lžíci vařené zeleniny a lžíci hrášku. Zalijeme horkým vývarem a podáváme.

Komentáře k receptu