Vývar s hovězím morkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Morek
  • 120 g Locika salátová
  • 200 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1049 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 1054.1 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z kostí přivedeme k varu. Lociky pokrájíme nadrobno a vložíme do vývaru. Povaříme 10 minut.

  • 2

    Morek z kostí nakrájíme na kolečka a posypeme strouhaným sýrem.

  • 3

    Bílý chléb nebo veku nakrájíme na proužky a na pánvi opražíme.

  • 4

    Do talíře vložíme 2 až 3 kolečka morku se sýrem, zalijeme horkým vývarem s locikou a posypeme několika proužky opraženého chleba.

Komentáře k receptu