Králík s rozmarýnem na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Králík
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Mateřídouška
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 5 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1116 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1242 mg
  • Bílkoviny 114 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 322.5 mg
  • Draslík 1297.5 mg
  • Vláknina 1972.8 mg
  • Vitamín A 1972.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého králíka naporcujeme na menší kusy a jeho vnitřnosti (játra, srdce, ledviny) pokrájíme na kousky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm osmažíme maso, pak přidáme pokrájené vnitřnosti, pokrájenou cibuli a česnek.

  • 3

    Vše osolíme, opepříme, přidáme na dochucení rozmarýn a mateřídoušku.

  • 4

    Promícháme, přilijeme 3 dl bílého vína s 2 dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí přibližně 1 hodinu.

  • 5

    Když je maso měkké, přilijeme ještě 2 dl vína, krátce omáčku povaříme.

  • 6

    Pro lepší chuť přidáme do omáčky drobně pokrájenou zelenou petržel.

Komentáře k receptu