Telecí játra na červených hroznech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra telecí
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Hroznové víno
  • 20 ml Cukr třtinový
  • 40 ml Ocet vinný červený
  • 40 ml Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 40 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 432.1 mg
  • Draslík 471.9 mg
  • Vláknina 1344.8 mg
  • Vitamín A 1344.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na tenké plátky a důkladně obalíme ve směsi mouky smíchané se solí a pepřem. Olej rozehřejeme v pánvi s masivním dnem a přibližně 2-3 minuty smažíme po obou stranách první polovinu jater tak, aby byly propečené i uvnitř. Po důkladném propečení játra vyjmeme a stejným způsobem osmahneme i druhou polovinu jater. Opečená játra odložíme stranou.

  • 2

    Na další pánvi si pomalu rozpustíme máslo, jakmile nám máslo začne pěnit, jemně vmícháme cukr, přidáme ocet a důkladně zamícháme. Vše přelijeme vývarem a přivedeme k varu.

  • 3

    Do této směsi přidáme hrozny a na nízkém stupni teploty vaříme 4-5 minut.

  • 4

    Opečená játra vložíme do pánve s připravenou směsi s hrozny a pomalinku játra prohříváme. Játra poléváme šťávou a lehce pohybujeme pánvi, aby se nám játra nepřichytla.

  • 5

    Nakonec játra ozdobíme na talíři snítky petržele.

Komentáře k receptu