Telecí kotlety v česnekovém pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 900 g Telecí kotlety
  • 20 ml Kapary
  • 125 ml Olej olivový
  • 40 ml Tymián čerstvý
  • 250 ml Víno bílé
  • 375 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 714 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1582.9 mg
  • Vláknina 11891 mg
  • Vitamín A 11891 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K přípravě česnekového pyré použijeme horní část hlaviček česneku, které vložíme do pekáčku oříznutou stranou nahoru, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem a přikryjeme fólií. Pečeme asi 50 minut při teplotě 180°C. Necháme vychladnout a poté česnek vymačkáme ze stroužku a rozmixujeme.

  • 2

    Uvaříme brambory, scedíme a rozmačkáme. Přidáme do nich olivový olej, kapary a polovinu připraveného česnekového pyré, vše společně promícháme, osolíme a opepříme a dáme stranou.

  • 3

    Telecí maso osmahneme na pánvi s olivovým olejem, poté maso přendáme na rošt do pekáčku. Maso protřeme zbývajícím česnekovým pyré, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme, přidáme polovinu vína a vývaru a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.

  • 4

    Do zbylé šťávy na pánvi přidáme zbytek tymiánu, vína a vývaru a vaříme 5 minut, dokud se 1/3 šťávy neodpaří.

  • 5

    Telecí maso podáváme s omáčkou a připravenými šťouchanými brambory.

Komentáře k receptu