Telecí kotlety na česnekovém bešamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 800 g Telecí kýta
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Víno bílé
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 931 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 715 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 231 mg
  • Draslík 805 mg
  • Vláknina 582.5 mg
  • Vitamín A 582.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na másle z obou stran. V hrnci usmažíme světlou jíšku s prolisovaným česnekem, přidáme víno a vodu a orestované plátky masa. Vaříme na mírném ohni dokud maso není měkké a omáčka nezhoustne. Podáváme např. s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu