Srnčí masové placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 12 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 55.6 mg
  • Vláknina 1274.5 mg
  • Vitamín A 1274.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a celou polijeme rozpuštěným máslem (70g) a dáme ji do chladničky odležet na 24 hodin.

  • 2

    Maso si pokrájíme a rozsekáme na malé kousky a dáme do mísy.

  • 3

    Přidáme k němu drobně nakrájenou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, dobře promícháme rukou.

  • 4

    Vytvarujeme si ze směsi placky vysoké 1 cm o průměru 5 - 6 cm.

  • 5

    Na pánvi si rozpustíme máslo s olejem a placky orestujeme z každé strany do zlatohněda.

  • 6

    Do výpeku po plackách přimícháme papriku, špetku soli a odstavíme.

  • 7

    Hotové placky klademe na talíř a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu