Našlehaný pomerančový krém s likérem Grand Marnier

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Pomeranče
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 419.5 mg
  • Vláknina 10775 mg
  • Vitamín A 10775 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 116 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Poté postupně přidáme maizenu a přilijeme likér a šťávu z citrusů. Směs necháme při nízké teplotě asi 15minut vařit. Mícháme dokud se krém nezačně lepit na vařečku, pak odstavíme.

  • 2

    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, na sníh nalijeme krém a zlehka ale důkladně promícháme.

  • 3

    Rozdělíme do pohárů a necháme 5-6hodin vychladit v lednici.

Komentáře k receptu