Zapékané kapustové listy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 62 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 84.6 mg
- Draslík 929.8 mg
- Vláknina 10323.2 mg
- Vitamín A 10323.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 240 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Propláchnutou rýži zalijeme vodou, přidáme 1 lžíci sádla, sůl a uvaříme doměkka. 
- 
                                2Očištěnou a omytou kapustu rozčtvrtíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Po okapání kapustu rozebereme na listy, které urovnáme do zapékací mísy, střídavě s nakrájeným masem a uvařenou rýží. Každou vrstvu pokapeme zbylým rozehřátým sádlem a smetanou. Vrchní vrstvu tvoří kapusta. 
- 
                                3Nakonec pokrm posypeme strouhankou, vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme. 
- 
                                4Podáváme s čerstvým chlebem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        