Marinované vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 200 ml Mléko - podmáslí
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 547.3 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Maso osolíme a potřeme hořčicí smíchanou s oloupanou, nastrouhanou cibulí. Řízky urovnáme do misky, zalijeme podmáslím a necháme do druhého dne odležet v chladničce.

  • 2

    Maso vyjmeme, osušíme a po obou stranách zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Podlijeme zbylou marinádou a dusíme. Když se odpaří většina šťávy, přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.

  • 3

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu