Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Kančí maso
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Okurky
  • 200 g Salát hlávkový
  • 50 g Slanina vepřová
  • 60 g Strouhanka
  • 250 g Vepřový bok
  • 200 g Lečo sterilované
  • 300 g Majonéza
  • 200 g Hrášek mražený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika červená
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 10 ks Ředkvička
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kapie
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 dl Víno bílé
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.1 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1051 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 942 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 571.2 mg
  • Vláknina 6343.4 mg
  • Vitamín A 6343.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček a kančí maso (na guláš) dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibule, rozkrájíme je na poloviny. Maso i cibuli a rozkrájenou uzenou slaninu pomeleme na masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, chilli, nové koření, červenou papriku, majoránku, vejce, strouhanku a směs dobře promícháme.

  • 2

    Utvoříme karbanátky o průměru asi 6-7 cm, které obalíme v hladké mouce.

  • 3

    V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a karbanátky smažíme z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Osmažené odkládáme do rendlíku tak, že je poskládáme těsně vedle sebe, přilijeme 2-3 dl vody, zakryjeme poklicí a dusíme je 15 minut. Poté karbanátky vyjmeme ze zbývající šťávy, rozložíme je na tác a necháme vychladnout.

  • 4

    Připravíme marinádu. V kastrolku přivedeme k varu 3 dl vody ve které 1-2 minuty povaříme mražený zelený hrášek. povařený scedíme a necháme okapat. Sladkokyselé nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g sterilovaného leča scedíme z nálevu a dáme do mísy. Přidáme k němu majonézu Hellmans, okurky, hrášek, 0.5 dl nálevu z okurek (lák), vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Poté přilijeme 5 dl bílého vína, důkladně promícháme a marinádou zalijeme usmažené karbanátky. Zakryjeme je a odložíme do chladničky minimálně na 10-12 hodin.

  • 5

    Omyjeme hlávkový salát a ředkvičky, které ozdobně pokrájíme. Červené nakládané kápie nakrájíme na proužky.

  • 6

    Druhý den karbanátky podáváme na míse, obložené listy salátu, ředkvičkami a kápií.

Komentáře k receptu