Loupáčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Droždí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Tuk Hera jedlý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1478 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 616.8 mg
  • Vláknina 8637 mg
  • Vitamín A 8637 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí necháme pracovat v ohřátém mléce s cukrem, když vyběhne kvásek, přimísíme ho do mouky.

  • 2

    Přidáme heru, bílky, vanilkový cukr, prášek do pečiva, sůl a vše uhněteme.

  • 3

    Až přestane těsto lepit, dáme je kynout.

  • 4

    Poté vytvoříme pomocí formiček loupáčky, které plníme dle chuti. Potřeme je žloutkem a dáme péct do středně vyhřáté trouby.

  • 5

    Vlažné loupáčky obalíme v moučkovém cukru.

Komentáře k receptu