Kuřecí medailónky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 55 g Tvaroh jemný
  • 165 g Strouhanka
  • 455 g Maso mleté - mix
  • 500 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1240 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 61.6 mg
  • Vláknina 1718.4 mg
  • Vitamín A 1718.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 9.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvou petrželku nakrájíme nadrobno a mírně rozšleháme vejce. Ve velké míse smícháme maso, vejce, tvaroh, petržel a část strouhanky. Podle libosti vytvarujeme kuličky, lehce je zploštíme a obalíme ve strouhance.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme medailónky přibližně dvě minuty po obou stranách. Poté je necháme okapat a podáváme lehce vychladlé.

Komentáře k receptu