Kuřecí medailonky marinované v ananasu se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Kompot ananasový
  • 200 g Sýr Gouda 30%
  • 200 g Šunka dušená
  • 100 ml Med včelí
  • 100 ml Omáčka sójová
  • 200 ml Voda pitná
  • 60 ml Ocet jablečný
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 587.8 mg
  • Vláknina 3611 mg
  • Vitamín A 3611 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme marinádu: ananas sliijeme a rozmixujeme dohladka. Smícháme se sójovou omáčkou, medem, jablečným octem, utřeným česnekem, mletým zázvorem a drceným hřebíčkem.

  • 2

    Každé kuřecí maso podélně rozpůlíme, abychom získali užší kousky a ty pak naložíme v marinádě – nejlépe na 24 hodin.

  • 3

    Poté je i marinádou dáme do pekáčku a zalijeme 100 ml vody. Kuřecí řízky poklademe šunkou a sýrem a pečeme přikryté 30 minut na 200 °C, poté ještě 10 minut odkryté.

  • 4

    Šťávu, kterou řízky pustily, slijeme do kastrůlku a zredukujeme.

Komentáře k receptu