Závitky ze pstruha s česnekovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bešamel
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 415.6 mg
  • Draslík 809.7 mg
  • Vláknina 2793.3 mg
  • Vitamín A 2793.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a vykuchané pstruhy nafiletujeme a vykostíme. Maso osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a šalvějí a pokapeme citronovou šťávou. Stočíme do závitků, sepneme párátky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Závitky polijeme smetanou a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.

  • 2

    Bešamel promícháme s prolisovaným česnekem, žloutky a nastrouhaným sýrem. Omáčkou potřeme každý závitek a pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem dozlatova.

Komentáře k receptu