Závitky plněné moravským uzeným a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Moravské uzené maso
  • 4 ks Pštrosí kýta
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2460 kcal
  • Sacharidy 198 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1415 mg
  • Bílkoviny 284 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 732.7 mg
  • Draslík 4296.5 mg
  • Vláknina 29570 mg
  • Vitamín A 29570 mg
  • Vitamín B6 5.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájené na plátky po obou stranách naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Klademe vždy plátek uzeného a do středu vložíme hranolek očištěného celeru. Stočíme do závitku , obalíme v mouce a spíchneme kuchyňskými jehlami.

  • 2

    Vložíme na rozehřátý tuk s nakrájenou a zpěněnou cibulí. Krátce je opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Šťávu už nezahušťujeme.

Komentáře k receptu