Jehněčí filety na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Jehněčí maso
  • 40 ml Ouzo - Metaxa Brandy
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 20 ml Olej stolní
  • 40 ml Máslo čerstvé
  • 125 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 339.9 mg
  • Vláknina 276.3 mg
  • Vitamín A 276.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 719.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do úhledného tvaru provázkem svážeme obě jehněčí panenky, pokapeme je brandy, opepříme a odložíme zakryté stranou.

  • 2

    Při mírné teplotě povaříme vývar a také odstavíme.

  • 3

    V pekáči rozpálíme olej se lžičkou másla a po opadnutí pěny vložíme do pekáče připravené jehněčí. Ze všech stran maso osmahneme, přidáme sherry a zapálíme. Mírně zatřepeme pekáčem a plameny uhasíme. Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáč a pečeme zhruba 8-10 minut.

  • 4

    Po upečení masa troubu vypneme, maso přesuneme na horký talíř a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut. Dvířka trouby necháme již pootevřené.

  • 5

    Připravený vývar zahustíme rozmarýnem a vlijeme do pekáče. Přivedeme k varu a seškrabujeme kousky ze dna pekáče, osolíme a slijeme vzniklou omáčku do malého kastrůlku a postavíme na mírný plamen. Do omáčky vmícháme zbylé máslo a po rozpuštění a promíchání omáčku odstavíme.

  • 6

    Z masa si odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky.

  • 7

    Na předehřáté talíře nalijeme trochu omáčky, položíme tři plátky masa, ozdobíme rozmarýnem.

Komentáře k receptu