Jehněčí kapama

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Rýže loupaná
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Jehněčí maso
  • 13 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 895 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 170.4 mg
  • Draslík 352 mg
  • Vláknina 6917.2 mg
  • Vitamín A 6917.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1902.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kostky, které osolíme a obalíme v hladké mouce.

  • 2

    Dobře umyté špenátové listy dáme vařit do osolené vody.

  • 3

    Špenát vaříme jen 10 - 15 minut, potom ho scedíme a pokrájíme.

  • 4

    V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme dorůžova.

  • 5

    Maso vyndáme na talíř a na omastku ještě orestujeme drobně pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.

  • 6

    Maso vrátíme zpět, přidáme k němu dobře propláchnutou rýži, sladkou papriku, vše zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa a rýže.

  • 7

    Pak přimícháme špenát, osolíme podle chuti a dusíme ještě 15 minut.

  • 8

    Jehněčí kapamu podáváme se zakysanou smetanou.

  • 11

Komentáře k receptu