Paprikový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 778 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 2.8 mg
 - Draslík 326.3 mg
 - Vláknina 563 mg
 - Vitamín A 563 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 140.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Paprikové lusky překrojíme na půl, odstraníme jádřince, papriky propláchneme ve vlažné vodě, nakrájíme je na nudličky a prosolíme.
 - 
                                2
K paprikám přidáme oloupanou nakrájenou cibuli, pepř a zalijeme je zálivkou z vody, oleje a octa. Salát promícháme a uchováme v chladu.
 - 
                                3
Paprikový salát podáváme vychlazený na talířku nebo ve skleněné misce.